top of page

Unique Event

Klijent, predsjednik Crne Gore je zahtjevao da se za Samit šefova država 12 zemalja jugoistočne Evrope pronađe lokacija koja će na najbolji način prezentirati jedinstvene ljepote Crne Gore i ostati u pamćenju svim učesnicima.

Predložili smo javni trg. Samit na javnom trgu jednog starog gradića na najboljem je tragu antičke demokratije u kojoj su se javna pitanja rješavala na javnom mjestu - gradskom trgu.

Visokopozicionirani funkcioner nas je pitao da li smo sigurni da je moguće organizovati samit pod vedrim nebom minijaturnog trga minijaturnog starog grada?

Naravno da je na prvi pogled izgledalo prilično nevjerovatno uspješno organizovati izuzetno kompleksan događaj pod otvorenim nebom i u skučenim uslovima. Zahtjevi su enormni, od sigurnosnih, 12 predsjednika država je u pitanju, svaki sa svojim obezbjeđenjem, do komunikacionih, predsjednici uvijek moraju biti u vezi sa svojom državom, a brojne TV stanice iz inostranstva traže direktan signal,..

 

Nakon našeg ubjedljivog odgovora, podržanim desetinama uspješnih projekata koje smo realizovali, predsjednik države je prihvatio ponuđenu lokaciju...

Ostalo je istorija.

Sv Stefan Final mapa.jpg
Rocen.jpg

Vrhunska tehnika marketing komunikacija

ZAŠTO EVENTI?

Zašto su eventi tako značajan oblik marketing komunikacija? Zašto uspješni

događaji privlače tako veliku pažnju javnosti, stvaraju visok publicitet, izazivaju povoljan odjek u najširoj javnosti?Event marekting je, bez sumnje, najviši nivo marketing aktivnosti kompanije i zajednice. Rezultat je zrelosti kompanije ili zajednice, pouzdan znak spoznaje da se uspjeh postiže razvijanjem bliskih odnosa sa potrošačem (klijentima, kupcima, gostima), njihovim uključivanjem i učestvovanjem i uspostavljanjem emocionalnih odnosa sa ​brendom. 

Budimo realni. Proizvode i usluge svakodnevno kupujemo i koristimo ne zato što su po svojim performansama i tehničkim kvalitetima bolji od konkurentskih (ko može dokazati bolji ukus koka kole, bolje bijeljenje zuba sa sensodajnom ili veći profit sa xx bankom?), već zato što nam se sviđaju! I što nam se više sviđaju više ih i koristimo.

I tu je moć i VELIKA marketing SNAGA DOGAĐAJA: (1) izazivaju veliku pažnju medija i javnosti, (2) razvijaju bliske odnose i (3) pozitivne emocije kod potrošača (sviđa mi se), razvijaju pozitivne vibracije u profesionalnoj i političkoj javnosti.

Ne ostaju na saznajnom nivou svjesti, već su afektivni, ulaze u emotivni sklop ličnosti i zato su - u usporedbi sa oglasima i televizijskim spotovima - neuporedivo snažniji, trajniji i pamtljiviji.  Dakako, govorimo o uspješnim događajima - eventima iza kojih stoji kreativna ideja, snažan koncept, čista poruka, dobra priprema i besprekorna realizacija. Loše koncipiran i realizovan event, s druge strane, lako postaje predmet podsmjeha.Iako su dio tržišnih komunikacija, dobro osmišljeni i realizovani eventi postaju 

dio news (novinskih) komunikacija. Prestaju da budu marketing i postaju vijest jer u sebi nose neku novost, neku različitost, neki poseban značaj, nešto što izaziva svjesnu ili podsvjesnu pažnju, okuplja ljude, budi znatiželju, aktivira emocije i(li) estetske mehanizme kod čovjeka.  U zavisnosti od kreativne snage ideje i vrhunske egzekucije. O njima se priča, zauzimaju se stavovi, formiraju se emocije, komentarišu se. 

Viralni karakter eventa je ključ njegove snage. Za marketing putem kreiranja događaja opredjeljuju se kompanije koje su dostigle visok stepen poslovne zrelosti, jer je u pitanju marketing alatka koja može dati i nepovoljne efekte. Kao i svaka alatka uostalom, jer sa alatkom treba znati raditi.

Event marketing je tačka na kojoj se pokazuju i povezuju sva menadžment i marketing znanja i sposobnosti kako kompanije čiji je event , tako i agencije koja ga kreira i realizuje.

Zastava Final PRINT-1.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-8.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-9.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-1.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-4.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-5.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-2.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-7.jpg
Akreditacije PRINT fajl+1-3.jpg
bottom of page